Aslında bu soruya çok cevap verilebilir ama en basit cevap yenilik yoksa gelecek de yok diyebiliriz!
Yani gelecekte de var olmak ve bin bir zahmetle kurduğumuz marketlerimizin geleceğinin olmasını istiyorsak yenilenmemiz ve yeniden yapılanmamız gerekli ve bu mecburidir.
İçinde bulunduğumuz sektörler hepsi kendini yeniliyor. Alman, Fransız, Hollandalı, Belçikalı, İsviçreli, ve diğer yaşadığımız ülkelerdeki ulusal marketler ciddi yatırımlar yaparak kendilerini geliştiriyorlar. Bu marketler yeniden yapılandırmalarını ülkede yaşayan tüm insanların gelip kendilerinden alışveriş yapması için hazırlıyorlar, daha çok enternasyonal ürün sunuyorlar ve elemanlarını daha çok uluslararası müşterilere davranış ve hizmet konusunda eğitiyorlar.
Avrupa'daki ulusal marketlerin kendi müşterilerine hizmet etmek için ürün çeşitlerini çoğaltmaları ve farklı ürünler sunmaları gerekiyor. Böylece cirolarında kayıp olmayacaktır. Yemek kültürü Avrupa birliği içerisinde ciddi şekilde değişime uğruyor, farklılaşıyor bunu ulusal marketler kendi yaptırdıkları araştırmalarda çok iyi görüyorlar ve ciro kaybı yaşamamak adına ve yeni müşteriler edinmek için ürün yelpazelerini geliştiriyor ve genişletiyor.
Ulusal marketlerin bu çalışmalarını görmemezlikten gelemeyiz!
Türk marketleri maalesef henüz marketlere gelen müşterilerine tam olarak hizmet verememekte. Türk marketlerine gelen müşteriler halen daha Ulusal marketlere uğramadan alışverişlerini bitiremiyor. Bu durum aslında büyük sorun olarak önümüzde duruyor. Ayrıca marketlerimize gelen farklı kültürlerden insanların marketlerimizden sadece Meyve&Sebze ve Et almalarının yanında sattığımız bir çok ürünü de alabilecekleri ortam oluşturmamız çok çok önemli.
Tüm bunları ve başka etkenleri düşündüğümüz zaman yenilik yapmanın ve marketlerimizi zamana uygun olarak yenilememizin bizlere ciddi şekilde yararı olacağını görüyoruz. Hem ciro hem de karlılık oranlarının çok yukarılara çıkacağını yenilenen marketlerden rahatlıkla anlayabilirsiniz. .
Ulusal marketler bizim marketlerimizin 4-5 katı ciro yapabiliyorsa biz neden yapmayalım?
Neyi eksik yapıyoruz ki cirolarımız var olan müşterilere göre düşük oluyor ?
Marketlerimize gelen müşteriler neden bizlerden fazla alışveriş yapabilecekken yapmıyor?
Aynı büyüklükte aynı çeşitleri olan 2 marketimizin bir tanesi günlük 2200€ ciro yaparken diğeri nasıl 4000 ciro yapıyor? Bu durumun ana kaynakları nedenleri nedir?
Neler yapmalıyız ki birinci market de 4000€ ciro yapsın?
Marketlerimiz çok daha iyi cirolar ve kar elde edebilir, eksikliklerimizin farkına varmalıyız, kafamızın içinde zannettiklerimiz artık yeterli değil. Faklı düşünmemiz ve zamanın değişimini anlamaya çalışmamız gerekiyor.
Fazla kafa karıştırmadan burada bitireyim lütfen üzerine kafa yoralım zahmetlerimiz ve mücadelemiz boşuna gitmesin değerini bilelim.
#Avrupa Gıda Sektörü#Ticaret#Etnik Food# Türk Gıda#İhracat#Avrupa İhracat#Avrupa gıda pazarı# Avrupa 'ya İhracat Nasıl Yapılır# Avrupa Türk Gıda Sektörü# Almanya Türk marketleri# Fransa Türk marketleri#Hollanda Türk marketleri# Avusturya Türk marketleri#Belçika Türk marketleri#