Coronavirus!
Sektörde verimlilik/Kriz yönetimi/Karlılık/Etkileri
Veröffentlicht am 14. März 2020
Artikel bearbeiten
Statistik anzeigen
volkan aydinStatus: online
volkan aydin
Avrupa Türk Gıdacılar & Perakendeciler Platformu
91 Artikel
Coronavirus!
Sektörde verimlilik/Kriz yönetimi/Karlılık/Etkileri
Değerli Avrupa Türk Gıdacılar,
Sakin ol. Panik yapma
Coronavirus ie olanları ve yapacağı etkileri ciddiye alınması, iş yerlerimizin ve varolan ticaretimizin zarar görmemesi için herkes elinden gelenin en iyisini yaparak başarılı bir şekilde bu dönemi atlatmalıyız. Bu gibi durumlar sosyal ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine vesile olması gerekir kimse tek başına hareket ederek sektör sorumluluklarını yerine getiremez.
İş yerlerimizde önlem almalı ve ülke sağlık kurumlarının ikazlarını dinleyerek hareket edilmeli.
Özellikle marketlerimizi ve toptancılarımızı günde binlerce insan ziyaret ediyor hijen kurallarını tam uygulamalı ve hatta çok daha fazla dikkat edilmeli. Çalışan elemanlarında hijen kurallarına tam uymalarını sağlamak yöneticilerin görevi olmalı ve tam uygulamalarını sağlamalı.
Önümüzdeki dönem ülkelerin aldığı ve alacağı tedbirlerden sektörümüz için ne getireceğini bilemiyoruz!
Bilindiği gibi çoğu avrupa ülkesinde önlemler alınıyor
okullar kapanıyor,
yoğunluk olan organizeler yasaklanıyor,
ülkelere girişler yasaklanıyor,
ulusalar arası taşımacılık aksıyor,
Ülkelerin ithalat ve ihracatlarında aksilikler çıkıyor süreler uzuyor evrak işlemleri daha fazla zaman alıyor ve önümüzdeki günlerde daha çok farklı önlemler alınacağa benziyor. Bu önlemlerin yansıması şirketlere ve insanların alışverişine mutlaka olacak yani daha çok şirketlere iş çıkacak tüketici daha çok alışveriş yapacak marketler daha yoğun olacak.
Bu dönemlerde üretici, toptancı ve marketciler birbirini iyi anlayarak en iyisini yapmalı gereksiz münakaşa ve tartışmalardan uzak durmalı, üreticiden tüketiciye uzanan süreçlerde ürünlerin sağlıklı ve hızlı şekilde tedariği sağlanmalı.
Şu an bir krizin içinde olduğumuzu söylemeye gerek yok diye düşünüyorum. Kriz anında ne yapılması gerekiyorsa konsantire olunmalı krizi iyi yönetmeliyiz!
Krizi iyi yönetirsek bunun dönüşü tüm sektöre olumlu yansıması olacaktır.
Türk ve Etnik sektör ağırlıklı olarak ürünlerini farklı ülkelerden ithalat ve ihracat yaptığı için bazı ürünlerde gecikmeler, aksamalar ve ürün tedariği olmayabilir tüm bunları göz önünde bulundurmak ve toptancıların, üreticilerin beraber hareket etmesi gerekli diye düşünüyorum. Gerektiğinde tüm sektörün çıkarı ve geleceği için beraber fikir alışverinde bulunulmalı çözüm üretilmeli! Beraber hareket edilmeli!
Bu kriz benim fikrimce eğer doğru değerlentirilip çalışması yapılırsa Türk ürünlerinin, markalarının daha çok tanınmasına ve satılmasına vesile olacaktır.
Krizlerde sektörde olan büyük firmalara, markalara daha çok görev düşüyor umarım bunun bilincinde olanlar çoğunluktadır. Halen daha 50 yıllık sektörün Vakfı, Dergisi, derneği ve gazetesi olmamasınıda burada büyük bir eksiklik olduğunu tekrar söyleyelim.
Hepimize kolay gelsin, kimsenin ayağına taş değmesin!
Unutmayalım
Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır.